Bodite pravočasno obveščeni o kibernetskih grožnjah
(Cyber Threat Intelligence)

WEBINAR

Vloga »Threat Intelligence« pri napovedovanju kibernetskih napadov

Image

Spletna učilnica
Povezavo do učilnice dobite prek e-pošte.

Image

Četrtek, 21. oktober 2021,
ob 11. uri
▶ Dolžina predavanja: 30 minut
▶ Vprašanja udeležencev: 15 minut

Image

Kotizacija
Webinar je brezplačen, vendar je število mest omejeno.

Temni splet (dark net), globoki splet (deep web), zaprte hekerske skupine, zaprti forumi, socialna omrežja … Vse to so lokacije, kjer potekajo dogovori o kibernetskih napadih. Z analitičnim pristopom in sodobnimi orodji lahko pravočasno zaznamo načrtovanje napada in se primerno zaščitimo.

Storitev Obveščanje o kibernetskih grožnjah (Cyber Threat Intelligence − CTI) je ena izmed najpomembnejših orodij napredne kibernetske zaščite in omogoča izvajanje proaktivnih dejanj, ki lahko preprečijo ali vsaj drastično ublažijo kibernetske napade.

Na brezplačnem webinarju, ki bo v četrtek, 21. oktobra 2021, ob 11. uri, vam bomo predstavili delovanje storitve Obveščanje o kibernetskih grožnjah (Cyber Threat Intelligence – CTI), ki sodi med proaktivno kibernetsko zaščito.

Če se webinarja ne boste mogli udeležiti, bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do posnetka webinarja.

Prijava

Proaktivno obveščanje o kibernetskih grožnjah

S pomočjo specialnih orodij pripravljamo varnostna poročila, ki vam povedo, kateri podatki družbe so bili že odtujeni in objavljeni na temnem spletu ali namenskih hekerskih forumih.

Razlika med proaktivno in reaktivno kibernetsko varnostjo

Osnovna razlika med proaktivno in reaktivno kibernetsko varnostjo je v tem, da proaktivni pristop vključuje preventivno prepoznavanje varnostnih pomanjkljivosti, še preden se javno pojavijo. Po drugi strani pa reaktivni pristop vključuje odzivanje na incidente, kot so vdori in kršitve podatkov, potem ko so že aktivni.

Pravočasne informacije

Z uporabo CTI pravočasno prejmete informacijo, da je nekdo zlorabil vaše uporabniško ime in geslo ter ga prodaja na temnem spletu.

Predavatelj

Image

Dalibor Vukovič, Telekom Slovenije

Dalibor Vukovič je pri Telekomu Slovenije specialist za kibernetsko varnost z več mednarodno priznanimi certifikati. Ima več kot 20 let delovnih izkušenj v IKT-sektorju. Ukvarja se z razvojem in implementacijo novih varnostnih produktov tako v zasebnem kot javnem sektorju, vključujoč največje delovne organizacije, kritično infrastrukturo in državne institucije. Je avtor več člankov in prispevkov na strokovnih konferencah in predavatelj s področja kibernetske varnosti. Raziskovalno se ukvarja z OSINT-metodologijo in napovedjo kibernetskih napadov.

Komu je webinar namenjen?

Webinar Bodite pravočasno obveščeni o kibernetskih grožnjah (Cyber Threat Intelligence) je namenjen direktorjem podjetij in zaposlenim v podjetjih, ki se zavedajo, da mora biti zaščita posla in poslovanja med njihovimi ključnimi prioritetami.

Še posebej je priporočljiv za:

Prijava na webinar:

Bodite pravočasno obveščeni o kibernetskih grožnjah (Cyber Threat Intelligence)

Webinar bo potekal prek spletne učilnice. Povezavo do spletne učilnice dobite po e-pošti.

Termin: četrtek, 21. oktober 2021, ob 11. uri

Prosimo pravilno izpolnite vsa obvezna polja.Prišlo je do tehnične napake. Prosimo, poskusite ponovno.Thank you for your submission.
Prosimo pravilno izpolnite vsa obvezna polja.Prišlo je do tehnične napake. Prosimo, poskusite ponovno.