360° digitalna preobrazba proizvodnih podjetij z nepovratnimi sredstvi

WEBINAR

360° digitalna preobrazba proizvodnih podjetij z nepovratnimi sredstvi

Image

Spletna učilnica
Povezavo do učilnice dobite prek e-pošte.

Image

Četrtek, 25. november 2021,
ob 11. uri
▶ Dolžina predavanja: 60 minut
▶ Vprašanja udeležencev: 15 minut

Image

Kotizacija
Webinar je brezplačen, vendar je število mest omejeno.

Učinkovitost sodobne proizvodnje in poslovna uspešnost industrijskih podjetij sta neločljivo povezani z avtomatizacijo in digitalizacijo.

S pomočjo digitalnih orodij oziroma digitalizacijo lahko z optimizacijo delovnih procesov in poslovanja dvignemo produktivnost, oblikujemo nove poslovne modele, spodbujamo inovacije in razvoj ter s tem povečamo konkurenčnost pred drugimi podjetji.

Med celotnim letom 2021 je na voljo več finančnih spodbud za digitalizacijo poslovanja. Prihajajo tudi novi razpisi in številne pomoči v obliki nepovratnih sredstev, ki bodo namenjena malim, srednjim in tudi velikim podjetjem.

Na brezplačnem webinarju, ki bo v četrtek, 25. novembra 2021, ob 11. uri vam bomo predstavili rešitve za pripravo trdnih temeljev digitalne preobrazbe in uvajanje konceptov Industrije 4.0, ki so ključni za doseganje poslovne odličnosti.

S primerom iz prakse vam bomo predstavili Danfossovo zgodbo o uspehu na krilih Industrije 4.0. Slišali boste njihovo izkušnjo pri uvajanju rešitve MePIS MES (Manufacturing Execution System) ter kako so na podlagi industrije 4.0 avtomatizirali in robotizirali maloserijsko proizvodnjo.

Odgovorili bomo na vprašanja:

  • Kako vam napredni ERP- in MES-sistemi pomagajo pri povečanju konkurenčnosti?
  • Kako dosežemo hitro prilagodljivost proizvodnje na spremembe in nadzor nad upravljanjem proizvodnih kapacitet?
  • Kako z uvedbo sodobnega ERP-sistema SAP S/4HANA prevzamete najboljše prakse iz panoge?
  •  Kako poskrbeti za varnost in kako proaktivno preprečimo ali vsaj ublažimo kibernetske napade?
  •  Kako se pripraviti na prihajajoče razpise in na kaj je treba biti pozoren pri izpolnjevanju vlog?

 

Če se webinarja ne boste mogli udeležiti, bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do posnetka webinarja.

Prijava

Prihajajo dodatni razpisi za digitalizacijo proizvodnih podjetij

V pripravi je razpis za digitalizacijo, s katerim bo na voljo več nepovratnih sredstev tudi za velika podjetja. Program bo osredotočen na napredne tehnologije, in sicer na robotiko in avtomatizacijo procesov, internet stvari (IoT), umetno inteligenco, transformacijo odločevalskih sistemov (vključno s kibernetsko varnostjo) itd.

Kako ublažiti težave zaradi zamud v dobavah

Proizvodna podjetja so se zaradi težav v dobavnih verigah znašla v izjemnih razmerah. Ne le avtomobilisti, tudi druga proizvodna podjetja. Zdaj se začenja še energetska kriza, ki jo poganjajo vse višje cene elektrike in plina. Kako hitro se lahko v podjetju odzovete, ker je zaradi težav v dobavni verigi prišlo do spremembe dobavnega roka ali cene? Kako hitro lahko poiščete alternativo za dele, ki bodo zamujali zaradi težav v dobavni verigi? Ali uporabljate poslovno-informacijski sistem, ki vam pomaga, da alternativ obstoječim dobaviteljem ne boste iskali po občutku, temveč po izdelanih kriterijih?

MES-sistem kot ključni element digitalizacije pametnih tovarn

Iz prve roke boste izvedeli, kako uvedba celovite informacijske rešitve za upravljanje proizvodnje pripomore k vzpostavitvi celovitega pregleda nad dogajanjem v proizvodnji, polni sledljivosti proizvodnih virov, večji učinkovitosti in produktivnosti, hitrejši prilagodljivosti na motnje in spremembe ter brezpapirnemu poslovanju.

Predavatelj

Image

Dalibor Vukovič, Telekom Slovenije

Dalibor Vukovič je pri Telekomu Slovenije specialist za kibernetsko varnost z več mednarodno priznanimi certifikati. Ima več kot 20 let delovnih izkušenj v IKT-sektorju. Ukvarja se z razvojem in implementacijo novih varnostnih produktov tako v zasebnem kot javnem sektorju, vključujoč največje delovne organizacije, kritično infrastrukturo in državne institucije. Je avtor več člankov in prispevkov na strokovnih konferencah ter predavatelj s področja kibernetske varnosti. Raziskovalno se ukvarja z OSINT-metodologijo in napovedjo kibernetskih napadov.

 

Image

Igor Kavčič, Avtenta

Igor Kavčič je vodja prodaje SAP-rešitev z dolgoletnimi izkušnjami in izjemnim poznavanjem poslovnih procesov. Razume, kako delujejo in kaj potrebujejo proizvodna podjetja za doseganje zastavljenih ciljev. Razume izzive, ki jih imajo podjetja pred seboj, priložnosti, ki se pojavljajo na trgu, predvsem pa ima rešitve, kako lahko pri tem pomaga sistem SAP S/4HANA.

 

Image

Klemen Kindlhofer, Danfoss Trata

Klemen Kindlhofer v poslovni enoti Danfoss DBL vodi oddelek globalne tehnologije. Ukvarja se s strategijo tehnološkega razvoja in implementacijo izbranih rešitev v smeri razvoja pametne tovarne za šest proizvodnih enot globalno. 15 let je vodil proizvodnjo Danfoss Trate z vsemi podpornimi službami in ima bogate izkušnje na področju proizvodnih procesov ter IKT-sistemov, ki te procese podpirajo oziroma omogočajo.

 

Image

Vanja Tomažič, Metronik

Vanja Tomažič je direktor oddelka za avtomatizacijo in digitalizacijo industrije in infrastrukture ter član uprave Metronika. Vodi večje število inženirjev in IT-strokovnjakov pri izvedbi tehnološko naprednih rešitev na področju avtomatizacije in digitalizacije v kompleksnih industrijskih okoljih. Pred tem je v Metroniku vrsto let deloval kot vodja projektov in pozneje kot vodja prodaje za področje digitalizacijskih rešitev v industriji in infrastrukturi, pri čemer je tesno sodeloval z različnimi vodilnimi regionalnimi in mednarodnimi podjetji.

 

Image

Edita Gošnik, Tiko Pro

Edita Gošnik je vodja projektov v podjetju Tiko Pro d.o.o. Že tretje leto vodi projekte na področju pridobivanja nepovratnih sredstev v sklopu razpisa za digitalno transformacijo podjetij v sodelovanju z zunanjimi izvajalci, kar daje projektom novo dodano vrednost. Skupaj s 25 sodelavci so do danes za več kot 750 naročnikov iz vse Evrope dosegli že več kot 950 odobrenih projektov v vrednosti 140 milijonov evrov.

Komu je webinar namenjen?

Webinar je namenjen IT-direktorjem, direktorjem proizvodnje v proizvodnih podjetjih in direktorjem drugih področij ter vsem odločevalcem, ki želijo poskrbeti za učinkovitejšo proizvodnjo.

Še posebej je priporočljiv za:

Prijava na webinar:

360° digitalna preobrazba proizvodnih podjetij z nepovratnimi sredstvi

Webinar bo potekal v spletni učilnici. Povezavo do spletne učilnice dobite po e-pošti.

Termin: četrtek, 25. november 2021, ob 11. uri

Prosimo pravilno izpolnite vsa obvezna polja.Prišlo je do tehnične napake. Prosimo, poskusite ponovno.Thank you for your submission.
Prosimo pravilno izpolnite vsa obvezna polja.Prišlo je do tehnične napake. Prosimo, poskusite ponovno.